Care Inn

Trinitas Oisterwijk wint vol overtuiging van Reeshof

Na de derde opeenvolgende nederlaag met de cijfers 2-3, sloot uw verslaggever vorige week zijn verslag af met de volgende woorden: “SV Reeshof komt dan op bezoek en we spreken alvast af dat het geen 2-3 gaat worden”. De ploeg van Bas Gösgens zorgde er voor dat dit bijkans een profetische uitspraak werd. Na amper elf minuten spelen stond het scorebord op 3-0 voor Trinitas en was deze opdracht reeds volbracht. Uiteindelijk werd het 5-1 voor onze blauwhemden waarmee ze zich in de grote middenmoot nestelden.

Volle winst op Reeshof (Bron: Trinitas Oisterwijk).

De laatkomers werden maximaal bestraft deze middag. Trinitas kwam furieus uit de startblokken, SV Reeshof was minder goed wakker besefte pas dat de wedstrijd was begonnen toen het al op een 3-0 achterstand stond. Teun Sebregts opende na vier minuten het bal met een droge schuiver. Twee minuten later was het opnieuw raak, Philip Overeem was attent en maakt al zijn vijfde competitietreffer van dit seizoen, 2-0. De honger van Trinitas was echter nog lang niet gestild, nog voordat de klok op 12 minuten stond lag de bal alweer achter de Tilburgse doelman. Aanvoerder Peter de Jong lette het beste op na een afvallende bal en tikte bekwaam de 3-0 binnen.

Terwijl iedereen opgelucht adem haalde dat er vandaag in ieder geval geen 2-3 nederlaag meer inzat was het opnieuw raak. Jayden van Assouw kon alleen op de doelman afgaan en legde onzelfzuchtig af op Max van Dongen, die kon de bal in een leeg doel schuiven waarmee het na een kwartier 4-0 stond. Nog was het niet genoeg voor Trinitas wat vol gas bleef geven, twintig minuten stonden er op de klok toen Jayden van Assouw het kwintet volbracht en de arme man van het scorebord aan het werk zette. Deze bleek door het vele werk volkomen van slag, zodat het scorebord minimaal vijf minuten op de verkeerde stand stond.

De laatkomers die een blik op het scorebord richten controleerden hun horloge en twijfelden opzichtig of de klok al naar wintertijd terugzet moest worden dit weekend. Dit was niet het geval zodat ze vol ongeloof moesten aanschouwden ze dat ze al vijf doelpunten hadden gemist.

De Tilburgers wisten nauwelijks wat hun overkwam en de Tilburgse trainer wisselde al een speler na een klein half uur. Trinitas was ondertussen uitgeraasd en moest na een defensief misverstand een tegentreffer incasseren. Met een comfortabele 5-1 tussenstand werd vervolgens de kleedkamer opgezocht.

De tweede helft kon daarna eigenlijk schriftelijk afgedaan worden, ondanks vele mogelijkheden voor Trinitas werd er niet meer gescoord. Slordigheden en een gebrek aan handelingssnelheid waren hier debet aan. Trainer Bas Gösgens maakte van de gelegenheid gebruik om de wisselspelers minuten te laten maken. Het scorebord veranderde alleen nog voor het einde van de wedstrijd zodat Trinitas na drie nullen weer eens drie punten mocht bijschrijven.

Volgende week komt de voormalige grootmacht BVV naar sportpark D’n Donk, op het spel staat dan plaatsing voor de tweede ronde in de knock-out fase. Spoiler voor de laatkomers, zet de wekker extra vroeg want de wintertijd gaat volgend weekend wel in!